Sağlıklı ve estetik bir gülümseme herkesin hakkıdır. Günümüz teknolojisi ile diş tedavilerinde 20 yılı aşkın uzman kadromuz ve yılların verdiği deneyim ile sizlere en iyi hizmeti vermek için buradayız. Daha estetik gülüşlere sahip olmak için hemen bizimle iletişime geçin.
Diş minelerinde zamanla çeşitli sebeplerden dolayı renklenmeler oluşabilmektedir. Bleaching; Oluşan renklenmeleri birkaç ton açmaya yarayan bir işlemdir. İşlem sonrası günlük diş temizliğine dikkat edilmesi diş renginin uzun süre kalıcı olmasını sağlamaktadır.
Günümüzde etkileyici bir gülüş kişinin özgüvenine ve insan ilişkilerine etki etmektedir. Estetik gülüş tasarımında uygulanan işlemler kişinin yüz hatları, dudak kalınlığı, cinsiyeti ve ten rengi gibi bir çok faktörde değerlendirilip uygulandığı için yapılacak işlemler kişiye göre farklılık göstermektedir.
Ortodonti tedavisi; olması gereken diş yapısının çarpışık ve gerektiğinden farklı olması durumunda diş yapısının düzeltilmesi için kişinin istediği dişlere kavuşmasını sağlayan bir tedavi yöntemidir. Günümüzde ortodonti tedavisinde diş teli ve şeffaf plaklar kullanılmaktadır. Diş hekiminin ve hastanın kararıyla tedavi yöntemi seçilebilmektedir.
Günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle ortodonti tedavisinde uygulanan yöntemlerden biri olan şeffaf plaklar; dışarıdan bakıldığında fark edilmemektedir. Böylece sosyal hayatı etkilemediği için diş teli yerine en çok tercih edilen bir ortodontik tedavi yöntemidir.
Tek bir dişin ya da tüm dişlerin kaybedilmesi durumunda uygulanan bir işlemdir. İmplant tedavisinde lokal ya da genel anestezi uygulandığı için kişi herhangi bir ağrı veya acı hissetmez. İşlem sonrası anestezinin etkisinin geçmesiyle ufak ağrılar görülmektedir. Ancak ağrı kesici desteği alınarak bu durum atlatılabilmektedir.
Dental Coating: Dişlerde çatlak, kırık ya da çürük olması halinde uygulanan işlemler arasında yer almaktadır. Ayrıca diş estetiğinde de uygulanan tedavi yöntemidir. Diş kaplamasında; porselen diş kaplama, zirkonyum diş kaplama, metal destekli diş kaplama, tam seramik kaplama gibi birçok çeşit vardır. Kişinin ihtiyacı olan yöntem diş hekimi tarafından planlanmaktadır.
Diş çürüğü her yaşta ortaya çıkmaktadır. Diş çürüğü tedavi edilmezse ilerleyerek sağlam dişlerinde zarar görmesi gibi çeşitli sorunlara yol açabilir. Çürükler genellikle ağız içerinden şeker ile beslenen bakterilerin üretmiş olduğu asitler sonucu ortaya çıkar. Bu durumda asitlerin diş yüzeyinde aşınmalara sebep olup çürümesine yol açar. Ayrıca diş eti çekilmesi kök çürüğünün oluşmasında en etkili nedenler arasında yer almaktadır.
Kök çürüğünü önlemek için; ağız ve diş hijyenine önem verilmesi, şeker, karbonhidrat tüketiminin azaltılması ve düzenli olarak diş hekimlerine kontrole gidilmesi gerekir.
Genellikle yeni anne olan kadınlarda görülmektedir. Üst dudak ve diş etlerini birbirine bağlayan yumuşak doku beslenme sırasında zorluklar oluşturmaktadır. Buda bebeğin dudak bağı hastalığına yol açmasına neden olmaktadır. Dudak bağı hastalığının başlıca belirtileri;
Dudak bağı tedavi edilmezse bebeğin beslenmesini zorlaştırdığından gelişmesini engellemektedir. Dudak bağı belirtileri var ise geç olmadan bir hekime danışılması gerekir.
Ağız içerisinde ilk başlarda çeşitli bölgelerde çatlak, kızarıklıkla kendisini göstermektedir. İlerleyen zamanlarda bu çatlak ve kızarıklıklar beyaz lekelere dönüp pamukçuk şeklini almaktadır. Ağız içerisinde pamukçuk olarak bildiğimiz Candida mantarının giderek çoğalması sonucu dudak mantarı ortaya çıkar.
Genellikle bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu ortaya çıkan dudak mantarı tedavi edilmezse enfeksiyon büyüyerek birçok bölgeye yayılarak başka rahatsızlıklara yol açabilir.
Günümüzde yapılan araştırmalara göre ağız ve dişlerde meydana gelen ve tedavi edilmeyen hastalıkların zaman içinde çeşitli hastalıklara yol açtığı gözlemlenmiştir. Diş eti rahatsızlığı olan ve tedavi olmayan kişilerin diğer sağlıklı kişilere göre kalp rahatsızlıklarına yakalanma riski daha yüksektir.
Diş hekiminiz sterilizasyona önem vermelidir.
Diş hekiminiz ilk muayenede yalnızca dişlerinize değil, ağzınızın tamamına bakmalıdır.
Diş hekiminiz ihtiyacınız olan tedaviyi sizinle birlikte karar vermelidir.
Diş hekiminiz sizi rahat ve uzun ömürlü gösterecek son teknolojiye uygun malzemeler kullanmalıdır.
Diş hekiminiz zaman çizelgenize ve bütçenize uygun tedavi planlamalıdır.